Het is nog onduidelijk waarom de politie zondagochtend een man heeft neergeschoten in de Amsterdamse wijk Nieuw-Sloten. Wie hij is en hoe hij eraan toe is, kon een woordvoerder eveneens niet zeggen.

"We komen in de loop van de week met meer informatie naar buiten", aldus de zegsman.

Een arrestatieteam reed de auto waarin de verdachte zat, klem in de Knokkestraat. Waarom de politie de man achtervolgde, is niet bekend. De politie had het over een lopend onderzoek.

Video: Veel onduidelijk over schietincidenten A'dam

Amsterdam-Oost

Ook over de schietpartij in de Molukkenstraat in Amsterdam-Oost kon de politie maandag niks nieuws melden. Hier werd zondagochtend een 26-jarige man neergeschoten. Hij bleek een bekende van de politie.

Agenten troffen hem gewond aan in een bedrijfspand waar een besloten feest was. Over de aard van zijn verwondingen is nog niets bekend. "We moeten het slachtoffer nog horen", zei de woordvoerder.

Bijlmer

In de Bijlmer is zaterdagavond eveneens geschoten. De politie heeft bij de flat Kikkenstein kogelhulzen gevonden. Een burgernetactie werd op touw gezet om een verdacht voertuig op te sporen, maar de inzittenden van deze auto bleken volgens stadszender AT5 niets met de schoten te maken te hebben.

De politie gaat er vanuit dat bij de schietpartij in de Bijlmer zaterdagavond niemand gewond is geraakt. "We hebben hiervan geen sporen aangetroffen."