In Amsterdam is zondagochtend opnieuw een 26-jarige man neergeschoten. Dit incident vond plaats in de Molukkenstraat in Amsterdam-Oost. Het gaat om een bekende van de politie.

De nieuwe schietpartij staat los van de eerdere incidenten die er de afgelopen uren in Amsterdam waren, stelt een woordvoerder van de politie. 

De man is met rugletstel overgebracht naar het ziekenhuis. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor, laat de politie zondagmiddag weten.

Van het schietincident kwamen bij de meldkamer rond 09.30 uur meerdere meldingen binnen. De man werd door de politie gewond aangetroffen in een bedrijfspand waar een besloten feest had plaatsgevonden. 

Getuigen

De politie is gestart met het horen van getuigen en heeft een speurhond ingezet. "Omdat veel mensen getuige waren van het schietincident, hopen we nog bruikbare tips te ontvangen'', aldus de politie.

Op foto's van buurtbewoners op Twitter is te zien dat er meer dan vijftien politieauto's en meerdere ambulances op de locatie aanwezig zijn. Er vliegt bovendien een politiehelikopter boven de wijk.

Kerkdienst

De schietpartij zou volgens AT5  hebben plaatsgevonden in muziekstudio's Voices, waar op dat moment een feest bezig zou zijn geweest. 

Vervoerbedrijf GVB laat weten dat buslijn 65 voorlopig moet omrijden vanwege de politieactie.

Video: Weer schietpartij in Amsterdam

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto.