De politie en brandweer hebben zaterdagmiddag een auto uit het water van de Nederrijn bij het Gelderse Huissen gehaald. De wagen is van een man uit Doornenburg die al zestien jaar wordt vermist.

Volgens de politie zijn er "vermoedelijk" menselijke resten gevonden. De auto is voor onderzoek naar een andere locatie gebracht. De politiewoordvoerster vermoedt dat pas over een paar dagen duidelijk is of er mensen in de auto lagen en wie dat precies waren.

Wel staat vast dat de auto van de vermiste Jos Mahler is. Hij verdween in november 1998 na een avondje stappen. Ook drie Poolse vrienden van hem, twee mannen en een vrouw, zijn sindsdien spoorloos. De politie houdt er dan ook ernstig rekening mee "dat zich in de auto de lichamen van een of meerdere personen bevinden".

Volgens de woordvoerster was "niet meteen bij de eerste blik duidelijk" of er inderdaad lichamen in de auto lagen. "De auto was natuurlijk vol met vies water en zat helemaal onder de algen." Verder wil de politie, nadat de identiteit is vastgesteld, eerst de families informeren.

Duikers hadden de auto op de bodem van de rivier zien liggen, overwoekerd door waterplanten. Een zogenoemde kraanboot kreeg de wagen boven water.

Video: Menselijke resten in auto vermiste man

Speurhonden

Vorig weekend zocht de stichting Signi al op de bewuste plek. "Onze speurhonden sloegen aan en uit onderzoek met sonar bleek toen dat er twee autowrakken op de rivierbodem liggen, op een diepte van vijf à zes meter", aldus een woordvoerster zaterdag. 

Vanwege de stroming kon toen niet verder worden gezocht. De ene auto is volgens haar "puur schroot", de andere auto blijkt van de vermiste Mahler. "De zoekhonden sloegen ook na zestien jaar nog aan op menselijke geur."

Brakel

In juli 2014 ontdekten honden van Signi op de bodem van de Waal bij het Gelderse Brakel een autowrak met daarin de stoffelijke resten van een man die 27 jaar geleden verdween.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload beeld via NUfoto.