De vissersboot met twee Nederlanders aan boord die sinds woensdagmiddag vermist wordt op het Kanaal is nog niet teruggevonden.

Een woordvoerder van de Nederlandse kustwacht liet donderdagnacht weten dat het ''ernaar uitziet dat de boot is gezonken.''

Er wordt nog wel gezocht naar het Urker vissersschip Z-85 Morgenster, dat onder Belgische vlag vaart. De Britse kustwacht zette twee reddingsboten en twee helikopters in.

Van het Urker vissersschip Z-85, dat onder Belgische vlag vaart, is woensdagmiddag rond 14.45 uur voor het laatst een signaal gehoord. Dat meldt de Nederlandse kustwacht.

Behalve de kapitein heeft nog een opvarende de Nederlandse nationaliteit. Verder zijn er volgens de Nederlandse kustwacht een Belg en een Portugees aan boord. 

''Alle pogingen door Dover, Oostende en Den Helder om contact met het schip te krijgen, hebben geen resultaat opgeleverd'', aldus de kustwacht.

Frankrijk

Diverse viskotters zoeken mee naar het Belgische schip. Volgens een woordvoerder van de kustwacht zijn ook vanuit Boulogne in Frankrijk vissersschepen uitgevaren om de Z-85 te zoeken.

Verontruste collega-vissers namen contact op met het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum in Oostende toen ze niets meer van de Z-85 hoorden. Er is nog geen bevestiging dat het schip zou zijn omgeslagen, meldt de kustwacht. Het is niet duidelijk hoe lang de zoektocht nog wordt volgehouden.