Station Leiden Centraal, dat woensdag werd ontruimd vanwege de vondst van een verdacht pakketje, is rond 12.40 uur weer vrijgegeven. 

Dat meldt de politie.

Het verdachte pakketje is vrijgegeven. Het pakketje betrof een vuilniszak die op een perron met tape aan een paal was vastgemaakt.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse geroepen om het pakketje te onderzoeken. Daarbij werd onder meer een robot ingezet. 

Signalement

De politie zegt dat het pakketje onder meer opname-apparatuur bevatte, waaronder een camera. Volgens een woordvoerster had de persoon die het pakketje heeft opgehangen "geen kwade bedoelingen".

"Het is niet zo dat we de man die het heeft opgehangen met spoed zoeken. We verwachten hem toch nog wel te spreken vandaag", aldus de woordvoerster.

Reclamebureau

Een reclamebureau is opdrachtgever geweest van de man die woensdagochtend een vuilniszak met daarin een camera ophing in station Leiden Centraal. Dat liet een woordvoerster van de Nederlandse Spoorwegen weten.De NS is in gesprek met het bedrijf over het hoe en waarom van deze actie die tot veel commotie leidde. Welk reclamebureau het is, wil de NS niet zeggen.

Na de vondst van het pakketje lag het treinverkeer rond Leiden urenlang stil. De vele gestrande reizigers werden vervoerd met inderhaast opgeroepen bussen, waarbij voorrang werd gegeven aan mensen die naar Schiphol moesten om een vlucht te halen. Het treinverkeer rond Leiden werd geleidelijk hervat.

Niet bekend is of de NS eventuele geleden schade gaat verhalen op het bureau. "Daar is het nog veel te vroeg voor", aldus de woordvoerster. De politie is niet betrokken bij het gesprek tussen NS en het bedrijf. Het ophangen van een vuilniszak is geen strafbaar feit.

Video: Station Leiden weer vrijgegeven