De man die woensdag op de Wolbrantskerkweg in Amsterdam-Osdorp is gedood, is beschoten met een automatisch wapen. Datzelfde type wapen werd ook gebruikt bij liquidaties de afgelopen tijd.

De politie weet wie de man is maar heeft zijn naam nog niet vrijgegeven.

Volgens het Parool gaat het om een 37-jarige man van Ghanese afkomst met de initialen A.N. 

Uit het eerste onderzoek is nog niet gebleken dat het slachtoffer banden had met zware criminaliteit. De politie zegt graag in contact te komen met mensen die het slachtoffer kenden. Inmiddels zijn foto's van het slachtoffer vrijgegeven voor de zoektocht van de politie naar meer informatie over hem.

Vluchtauto

Het slachtoffer werd even voor 2.30 uur op straat onder vuur genomen. Hulpverleners hebben nog geprobeerd om de man te redden, maar hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Getuigen hebben gezien dat een auto is weggereden na het schietincident. Met een politiehelikopter en agenten op de grond is gezocht naar de mogelijke vluchtauto. Er zijn geen verdachten aangehouden.

Onderwereld

Volgens het Parool hoeft het slachtoffer niet in verband te worden gebracht met de onderwereldoorlog in Amsterdam. De afgelopen weken zijn in de hoofdstad meerdere doden gevallen door vuurwapengeweld.

De man woonde al langere tijd in Amsterdam en zou deel uitmaken van een Ghanese kerkgemeenschap. 

Video: Man in Amsterdam gedood met automatisch wapen