Het station Leiden Centraal is woensdagochtend ontruimd nadat er een verdacht pakketje werd aangetroffen. Er rijden daarom geen treinen van en naar Leiden.

Dat laat een woordvoerder van de politie weten.

De politie is ter plaatse om het pakketje te onderzoeken. Volgens de woordvoerder is het niet bekend hoe lang dat gaat duren.

Het pakketje betreft een vuilniszak die op een perron met tape aan een paal is vastgemaakt. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is inmiddels op het station gearriveerd en heeft een robot ingezet. 

De politie zegt een goed signalement te hebben van degene die het pakket woensdagochtend vroeg heeft opgehangen.

Het gaat om een blanke man tussen de twintig en dertig jaar oud, met een lange jas aan, een spijkerbroek en een gebreide muts met een bolletje erop. Hij kwam aan in een donkere Volvo en heeft in het station rondgehangen van 06.30 tot 07.30 uur.

Video: Politie geeft signalement

Geen treinen

Tussen Leiden Centraal en Alphen aan den Rijn, Den Haag Centraal en Den Haag Holland Spoor, Haarlem en Hoofddorp rijden daarom geen treinen op last van de politie. Reizigers zijn daardoor ongeveer een uur langer onderweg, meldt de NS.

Het is nog onduidelijk hoe lang de afsluiting zal duren. Reizigers tussen Rotterdam en Amsterdam en Schiphol kunnen omrijden via Utrecht. Ook tussen Den Haag en Alkmaar en Haarlem kan via Utrecht gereisd worden.

Bussen

Er zijn inmiddels bussen ingezet die rijden tussen Leiden Centraal en Alphen aan den Rijn. Ook rijden er snelbussen tussen Den Haag Holland Spoor en Schiphol en stopbussen tussen Den Haag Centraal en Hoofdddorp.

De NS adviseert reizigers ook om binnen Den Haag gebruik te maken van de tram tussen Laan van NOI, Centraal en Mariahoeve.

Video: Leiden Centraal wordt ontruimd

Heeft u foto’s of video’s bij dit nieuws, stuur ze in via WhatsApp.

Actuele spoorinformatie