De Israëlische 'seksrabbijn' die vastzit voor ontucht met vrouwen en een minderjarig meisje zou te ziek zijn om terecht te staan voor zijn uitlevering. 

Dat zei zijn advocaat De Leon woensdag tegen de Volkskrant

De bejaarde spirituele leider van een omstreden orthodoxe beweging zou de spanning van een rechtszaak niet aankunnen. De rabbijn kampt met hartklachten en zou een rechtszaak in zijn huidige toestand niet aankunnen.

De advocaat is bezig om voor hem een medische verklaring te regelen. Volgens zijn advocaat is het inhumaan om de rabbijn in deze toestand uit te leveren. 

Onschuldig

In een interview met de krant zegt de rabbijn verder zelf dat hij onschuldig is. De man wordt er van verdacht vrouwen te hebben gekust en hun borsten te hebben betast. 

Naar eigen zeggen heeft de rabbijn de vrouwen op het voorhoofd gekust als een vorm van zegening. Hij noemt dit niet gek wanneer vrouwen urenlang hun hart bij hem uitstorten. Hij zegt de vrouwen verder nooit onzedelijk te hebben aangeraakt. Naar eigen zeggen heeft de rabbijn namelijk al twintig jaar geen drang meer tot seks. 

Uitlevering

Donderdag staat de zitting tegen de 'seksrabbijn' op de rol. De zaak wordt heropend omdat de uitlevering mogelijk niet rechtmatig zou verlopen. De rabbijn zou ontocht hebben gepleegd in Oost-Jeruzalem; een gebied dat niet door Israël wordt erkend. Een uitlevering aan Israël zou daarom niet correct zijn.

Momenteel verkeert de rabbijn in Nederland omdat hij opgepakt werd op Schiphol.