Privédetective Ben Zuidema heeft naar eigen zeggen het zestienjarige meisje opgespoord, dat volgens justitie mogelijk door tachtig mannen is misbruikt. 

Zuidema vond het meisje in hotel Botterweck in Valkenburg.

Dat heeft het bureau van Zuidema dinsdag laten weten. Volgens Zuidema riep de vader van het kind op 10 oktober wanhopig de hulp van de detective in, omdat hij teleurgesteld was in de politie. De vader vond dat hij daar geen gehoor kreeg.

De vader zei dat het van huis weggelopen meisje in handen van een loverboy was gevallen, maar hij wist niet waar ze was. Zuidema spoorde haar al snel op in Valkenburg.

Posten

Op aanwijzing van Zuidema gingen agenten posten bij hotel Botterweck in Valkenburg. Agenten vielen er binnen toen ze er meerdere mannen in en uit zagen gaan, aldus Zuidema. Daarbij werd een 21-jarige vermoedelijke loverboy aangehouden, en kwam de politie op het spoor van mogelijk tachtig mannen, die in korte tijd seks zouden hebben gehad met het meisje.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht kon dinsdag nog geen reactie geven op de uitlatingen van Zuidema. Wel heeft het OM bij de politie informatie opgevraagd over wat er aan de inval in Valkenburg voorafging, zei een woordvoerster van justitie. De politie wilde dinsdag niet reageren en verwees naar het OM.

Reactie politie

Een politiewoordvoerster zei dinsdagavond dat de politie gaat bekijken of het protocol voor vermissingen wel goed is opgepakt. ''Als er onvrede is met de manier waarop de vermissing is opgepakt, gaan we dat onderzoeken'', zei de woordvoerster. Dit onderzoek staat los van het opsporingsonderzoek door justitie.