Tien auto's waren dinsdag betrokken bij een aanrijding op de snelweg A10 bij Amsterdam. Het ongeluk gebeurde rond 11.10 uur ter hoogte van de afslag Overamstel. 

Een vrouw is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht.

Dat meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

De chaos ontstond toen een personenauto tegen de vangrail reed en vervolgens een vrachtwagen raakte. Bij het uitwijken en remmen botsten vervolgens nog eens acht auto's. De snelweg is bijna twee uur afgesloten geweest in de richting Amersfoort. 

Ongeveer dertig automobilisten hebben de afzetting bij Overamstel genegeerd. Ze zijn aangehouden door twee agenten en staan in de rij om hun boete van 230 euro in ontvangst te nemen, aldus de VID.

Afrit RAI

Het was de derde keer dinsdagochtend dat een gedeelde van de A10 werd afgesloten vanwege een ongeval.

Eerder deze ochtend werd de weg enige tijd afgesloten ter hoogte van de afrit RAI. Op de binnenring gebeurde een ongeluk met meerdere personenauto's en een vrachtwagen. Daarbij raakte een persoon gewond.

De A10 ging rond 9.30 uur weer open voor verkeer, meldt de ANWB. Er stond op dat moment een file van 12 kilometer.

De Nieuwe Meer

Ook op het knooppunt De Nieuwe Meer ging het dinsdagochtend mis. Daar kwamen twee vrachtwagens en een personenauto met elkaar in botsing.

Verkeer richting Zaandam kan op knooppunt Amstel beter omrijden door de Zeeburgertunnel over de A10 oost, zo meldt de VID.

Actuele verkeersinformatie