De politie vermoedt een verband tussen de moord op de 44-jarige GGZ-directeur Rob Zweekhorst in Berkel en Rodenrijs vorig jaar en een liquidatie enkele maanden later in Steenbergen. 

Zweekhorst was slachtoffer van een persoonsverwisseling. Hij werd op 1 januari 2014 doodgeschoten toen hij zijn honden uitliet.

De politie tastte maanden in het duister over de moord op Zweekhorst, maar heeft inmiddels naar eigen zeggen veel meer informatie over de achtergrond. 

Bij de afrekening in Steenbergen in april vorig jaar kwam de 68-jarige Rinus Moerer om het leven. De man was een bekende van de politie en in januari was hij ook al eens beschoten.

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht toont dinsdagavond uitgebreide reconstructies van beide liquidaties. De politie wil onder meer weten of getuigen bepaalde voertuigen hebben gezien.

Empathie

De weduwe van Zweekhorst deed in december nog een oproep aan het publiek om alle informatie te delen die kan leiden tot het oplossen van de moord op haar man.

''Ik hoop dat er iemand is, die nog ergens een greintje empathie in zijn lijf heeft zitten. Meld het, desnoods anoniem. Doe wat. Zodat mijn kinderen weer kunnen opstaan en doorgaan'', aldus de vrouw.

Er was eerder al een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de gouden tip.