Het verkeer heeft maandag tijdens de ochtendspits met meerdere ongevallen te maken.

Dat meldt de Verkeersinformatiedienst (VID) maandagochtend. 

Het verkeer tussen Marum en de afrit Frieschepalen, op de A7 van Groningen naar Heerenveen, moet rond 09.00 uur over de vluchtstrook rijden vanwege een ongeluk. Er staat zeker vijf kilometer file, meldt de ANWB. Volgens de VID kan de weg rond 10.00 uur worden vrijgegeven.

Ook op de A50 van Oss naar Eindhoven is een ongeluk gebeurd. Bij de afrit Zeeland zijn vijf auto's met elkaar in botsing gekomen. De weg is volledig afgesloten. 

Vrijgegeven

En op de A50 van Apeldoorn naar Arnhem stond bij knooppunt Waterberg rond 08.30 uur nog veertien kilometer file, meldt de ANWB. Een busje en een vrachtwagen kwamen daar met elkaar in botsing. De twee rijstroken die werden afgesloten konden kort na 08.30 uur worden vrijgegeven.

Het verkeer op de A2 van Eindhoven naar Utrecht kwam bij het knooppunt Empel in zeker zeven kilometer file terecht na een ongeval met letsel. De weg is inmiddels vrijgegeven.

A16

Ook op de A16 richting Rotterdam kreeg het verkeer maandagochtend met een flinke file te maken. Vier auto's waren bij een ongeval betrokken bij de Drechttunnel, waardoor twee rijstroken werden afgesloten en meer dan vijftien kilometer file ontstond. Ook de A16 is vrijgegeven.

Op diezelfde weg richting Rotterdam, tussen het knooppunt Ridderkerk-Noord en het knooppunt Terbregseplein, werd de linkerrijstrook afgesloten na een ongeval met vier auto's.

Hoogtepunt

Volgens de VID bereikte de drukte tijdens de ochtendspits rond 08.30 uur het hoogtepunt met 310 kilometer file.

Bij een reguliere spits wordt rond de 225 kilometer file verwacht.

Heeft u foto's van de ochtendspits? Upload beeld via NUfoto

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie