De man die zondag is overleden in Groningen na een schietincident met de politie is een 23-jarige man die geen vast adres had in de stad.

Dat laat de politie maandag weten.

Het is nog niet duidelijk of de man door een politiekogel of door een andere oorzaak om het leven is gekomen. Dat moet blijken uit sectie.

Zondagmiddag bedreigde de man mensen met twee messen. Agenten probeerden hem tot stoppen te bewegen, maar hij ging ervandoor.

Een van de agenten loste een waarschuwingsschot, waar hij niet op reageerde. Daarna schoten de agenten gericht op de messenzwaaier. Waarschijnlijk verwondde hij zichzelf en sprong in het water bij het museum, aldus de politie. Toen agenten hem boven water haalden, was hij overleden.

Geen terreur

Volgens de politie is er geen enkele aanwijzing dat de daad van de man met terreur of jihadisme te maken heeft. Hij riep geen jihadistische kreten. Wel kwam de man verward over, zo meldde de politie zondagavond. Het lichaam van de man is overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum Groningen, waar sectie wordt verricht.

Over het motief van de man is nog niets bekend. De politie vraagt mensen die door de man zijn bedreigd, om zich te melden. Dat kan van belang zijn voor het onderzoek en eventuele slachtofferhulp.

Video: Politie Groningen schiet op gewapende man