De ergste overlast door het winterweer lijkt zondagochtend achter de rug. Omstreeks 9.00 uur trok het KNMI de laatste waarschuwingen voor gladheid in.

Zo meldt het weerinstituut.

Zondagnacht en -ochtend werden automobilisten in het midden en oosten van Nederland nog gewaarschuwd voor lokaal gladde wegen door bevriezing van sneeuwresten, maar tot grote problemen leidde dit niet.

Dit weekend viel vooral in het oosten en noorden van Nederland enkele centimeters sneeuw, wat met name zaterdag zorgde voor overlast op de weg en op het spoor.

De Verkeersinformatiedienst kreeg zaterdagochtend zo'n 150 meldingen binnen van ongevallen en aanrijdingen. Het ging veelal om eenzijdige aanrijdingen en slippartijen waarbij de schade beperkt bleef.

Zaterdag

De NS leek zaterdag enigszins te zijn verrast door de sneeuwval. Zaterdagnacht en -ochtend reden in een groot deel van het land geen treinen. Door ijsvorming op de bovenleiding kregen de treintoestellen geen stroom.

Pas in de loop van de ochtend kwam het treinverkeer vanuit het westen opgang, maar de dienstregeling bleef een groot deel van de dag ontregeld. 

Zondag leek de overlast van het winterweer mee te vallen. Alleen op de A12 gebeurde meerdere ongelukken, waarvan gladheid mogelijk de oorzaak was. Verder bleef het rustig op de weg. 

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Dinsdag -1° ZW 2
Woensdag NO 3
Donderdag Z 2
Vrijdag ZW 3
Zaterdag ZW 3

Heeft u foto's van het weer op zondag? Upload beeld via NUfoto

Bekijk hier de actuele verkeerssituatie | De actuele situatie op het spoor