De politie is vorig jaar vijftig mannen op het spoor gekomen via de gsm van een loverboy in Valkenburg aan de Geul. Ze zouden seks hebben gehad met een meisje van zestien.

Daarover berichtten Limburgse media zaterdag.

De mannen hangt een gevangenisstraf van maximaal twaalf jaar boven het hoofd. Eind 2014 betrapten agenten in een Valkenburgs hotel een man die seks had met een meisje van zestien jaar.

De pooier van het meisje, die ook in de kamer aanwezig was, had een gsm bij zich met een klantenlijst. Die is in beslag genomen. Ook werd een grote hoeveelheid gebruikte condooms gevonden. Deze zullen gebruikt worden om vermoedelijke klanten van het meisje te identificeren.

Het meisje werd sinds 8 oktober vermist. De pooier wordt er ook van verdacht het meisje onttrokken te hebben aan het ouderlijk gezag, aldus het OM. Een week na de vermissing viel de politie in het Valkenburgse hotel binnen en betrapte een meerderjarige man met het meisje.

De politie onderzoekt of het zestienjarige slachtoffer eerder als prostituee werd uitgebuit.

Klanten zijn volgens het OM ook strafbaar als ze denken dat het meisje meerderjarig is. De politie zal alle klanten horen, als getuige en als verdachte.

Politie en justitie handelen deze zaak niet discreet af. ''Menig huwelijkspartner zal verrast worden door politie aan de deur'', zei de woordvoerster van het OM. ''De vrouw weet waarschijnlijk van niks. Maar voor ons weegt seksuele uitbuiting zwaarder.''