Gemeente en politie hebben zaterdag inwoners van Maasniel om hulp gevraagd bij het oplossen van een serie autobranden in deze Roermondse wijk. 

Samen met locoburgemeester Angely Waajen bellen medewerkers van gemeente, politie en verenigingen huis aan huis aan bij mensen en geven hen een brief met informatie over de recente branden.

In totaal worden zaterdag 3.000 brieven verspreid. Daarin worden bewoners opgeroepen extra waakzaam te zijn en verdachte situaties direct te melden. De afgelopen maand zijn er in Maasniel vier auto’s uitgebrand, in ruim een jaar tijd staat de teller op zeker 9 autobranden in deze wijk.

In Maasniel is veel onrust ontstaan door de terugkerende nachtelijke branden. De politie tast nog in het duister over de dader(s).

Asbestregen

Een woordvoerster van de politie zei dat ook wordt gekeken naar een mogelijk verband met andere branden in Roermond en Midden-Limburg, waarbij de afgelopen weken tot vier maal toe boten uitbrandden.

Bij een van die branden werd Roermond getroffen door een asbestregen. Het opruimen daarvan is nog steeds gaande.

Bij het bezorgen van de brieven maken de medewerkers van gemeente en politie ook een praatje met de bewoners. Niet alleen om hen om medewerking te vragen, maar ook om informatie te krijgen, bleek uit een briefing voorafgaand aan de actie. ''We moeten deze branden stoppen'', zei Waajen.