Bij een steekpartij op het ROC Mondriaan in Delft is een 16-jarige leering van de school gewond geraakt. Een 17-jarige verdachte, vermoedelijk ook een leerling van de school, is aangehouden. 

Dat meldt de politie.

Het slachtoffer is een jongen die met een steekwond naar het ziekenhuis is gebracht. Zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend. Hij mag vrijdagavond of zaterdagochtend weer naar huis.

De school is gevestigd aan de Brasserskade in Delft. Over de toedracht is nog niets bekend. Het crisisteam van de school is samengekomen. Daar wordt in samenwerking met de politie nagegaan en besproken wat er is gebeurd, aldus een woordvoerster.

Inmiddels heeft de school contact gehad met de ouders van het slachtoffer en met de ouders van de dader. Maandag is bij de start van de nieuwe schoolweek een team beschikbaar om de docenten en leerlingen op te vangen en om met ze te praten.

Eerdere steekpartij

Het steekincident volgt een dag op een steekpartij in Amsterdam waarbij een meisje in haar rug werd gestoken. Een vijftienjarig meisje werd daarvoor aangehouden. Dat incident gebeurde bij School2Care, een middelbare school voor jongeren die veel spijbelen en extra begeleiding nodig hebben.