De verdachte van de moord op de verstandelijk gehandicapte Daniëlla van Bergen (20) uit Groningen moet tbs krijgen.

Dat is het advies van twee deskundigen in de rechtszaak tegen Geert W. (46). De man zou zijn stiefdochter na weken van ernstige mishandelingen eind juli met een honkbalknuppel hebben gedood.

Volgens deskundigen moet de man levenslang begeleid worden. Eerder werd hij al veroordeeld voor het misbruiken van twee andere stiefkinderen.

De moeder van de vrouw staat dinsdag terecht. Zij zou niet ingegrepen hebben tijdens de mishandelingen. De strafeis in de zaak wordt woensdag verwacht.

Hulpverlening

Hulpverlenende instanties zijn ernstig tekortgeschoten bij het gezin van de vermoorde jonge vrouw, blijkt uit rapportage van drie rijksinspectiediensten.

Daniëlla van Bergen werd eind juli zo ernstig mishandeld dat ze een dag later stierf. Haar stiefvader en moeder worden verdacht van de mishandelingen.

Volgens het inspectierapport had de veiligheid van de jonge vrouw ondanks meerdere meldingen bij het Advies en Meldpunt Kindermishandeling "onvoldoende prioriteit".

Het gezin werd begeleid door meer dan tien instanties. De problemen werden niet effectief en evenmin in samenhang opgepakt. Het totaaloverzicht ontbrak.