De Raad van Discipline, het tuchtcollege voor advocaten, heeft opnieuw een lid van de beroemde advocatenfamilie Moszkowicz geschrapt van het tableau. David Moszkowicz (61) mag niet langer als advocaat optreden.

Dat heeft advocaat Yasar Özdemir donderdag bevestigd.

Moszkowicz kan nog tegen de uitspraak in beroep gaan, daar heeft hij dertig dagen de tijd voor. In dat geval kan hij voorlopig nog als advocaat blijven werken.

Eerder werd zijn broer Bram Moszkowicz al uit het ambt gezet. Een andere broer, Robert Moszkowicz, liet zich zelf schrappen van het tableau nadat hij in opspraak was geraakt.

Tegengesteld belang

De Raad van Discipline in Den Bosch oordeelde maandag over een klacht die was ingediend door nabestaanden van iemand die door een misdrijf om het leven was gekomen. De nabestaanden lieten zich bijstaan door David Moszkowicz. Later bleek dat hij ook de advocaat was van een van de verdachten in deze zaak.

De nabestaanden stelden daarop dat sprake was van tegengestelde belangen en dienden een klacht in bij de Orde van Advocaten. Die verklaarde de klacht deels gegrond en legde deze neer bij het tuchtcollege. Dat besloot maandag de zwaarste straf op te leggen en oordeelde dat Moszkowicz nooit meer als advocaat mag werken.

Geen commentaar

Een lid van de Raad van Discipline bevestigde woensdag dat er een advocaat geschrapt is van het tableau, maar wil de naam niet bekendmaken.

Overzicht advocatenfamilie Moszkowicz