Tussen Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal vonden vorig jaar de meeste treinstoringen plaats.

Het aantal storingen is op dat traject met 18,7 procent toegenomen van 91 naar 108. Dat blijkt uit cijfers die RijdenDeTreinen.nl dinsdag bekend heeft gemaakt.

Op de tweede plek staat het traject Schiphol - Utrecht Centraal. Daar is het aantal storingen onveranderd gebleven, namelijk 96.

In totaal lag het aantal verstoringen op het spoor vorig jaar hoger dan in 2013, met respectievelijk 2.216 en 2.198 stuks. Begin januari bleek uit cijfers van Prorail dat het aantal treinen dat op tijd rijdt, wel is verbeterd.

Maandag of dinsdag

Het meeste risico op een storing lopen reizigers op een maandag of dinsdag. Op die dagen vindt 17,4 procent van de storingen plaats. In het weekeinde is het aantal storingen het laagst.

Een op de vier storingen houdt één tot twee uur aan. In de afgelopen twee jaar is het 21 keer voorgekomen dat een storing langer dan een dag aanhield. Reizigers op het traject Amersfoort - Schiphol hebben daar drie keer last van gehad.

Vooral in december vinden veel storingen plaats. Ruim 10 procent gebeurt in de laatste maand van het jaar. Februari heeft de minste storingen met 6,5 procent.

Bekijk spoorinformatie