Het Openbaar Ministerie (OM) gaat veiliggestelde forensische sporen rondom de zaak Eline Melters alsnog onderzoeken.

Dat meldt televisieprogramma Hart van Nederland maandag.

George Rasker, plaatsvervangend hoofdofficier van het OM in Limburg, zegt dat het onderzoek naar de dood van Melters te vroeg is stilgelegd.

"Na bestudering van het dossier en met de wijsheid van nu, is het van belang dat de bloedsporen in het huis onderzocht worden door het NFI."

"Hopelijk krijgen wij antwoord op onze vragen, dat zijn er nogal wat, een hoop A4-tjes", zegt de vader van Eline in een reactie.

Video: Reacties familie Melters

Zelfmoord

Begin december in 2009 werd de 23-jarige Melters dood en ontkleed gevonden dicht bij de kerk in het Limburgse Urmond. Justitie en politie constateerden toen dat het om zelfmoord ging.

Ze zou zichzelf driemaal in haar hart hebben gestoken. Maar de familie van de jonge vrouw was daar niet van overtuigd en schakelden advocaat Arthur van der Biezen in. Ze hebben meerdere keren op een herbeoordeling aangedrongen.

De ouders denken dat de toenmalige vriend van Eline iets met haar dood te maken heeft. De jongen is uitgebreid verhoord, maar is na een dag weer vrijgelaten. Hij was toen geen verdachte meer.

Afgelopen augustus besloot justitie het dossier opnieuw te bekijken. Dat betekent niet dat het OM nu van een misdrijf uitgaat. Wel houdt het OM alle scenario's open. 

"Nieuwe mensen gaan met een frisse blik het onderzoek van destijds bekijken", zei een woordvoerster van het OM toen. 

Het Zesde Zintuig

De zaak kreeg vorig jaar nog aandacht van het televisieprogramma Het Zesde Zintuig, waarin vermeende paragnosten naar de plaats afreisden om hun licht op de zaak te laten schijnen.

De voormalige vriend van de vrouw probeerde de uitzending nog via de rechter te verbieden, maar de rechtbank in Lelystad zag geen aanleiding de uitzending tegen te houden.