Een deel van de bewoners van de flat in Amstelveen waar maandag een grote brand woedde, is weer thuis. Vier omliggende woningen van het uitgebrande appartement blijven deze week nog onbewoonbaar.

Dit liet een woordvoerster van de gemeente Amstelveen woensdag weten.

Bij de brand kwam een 84-jarige vrouw om het leven. Omliggende appartementen liepen rook- en waterschade op. De woningen dichtbij de brandhaard op de achtste etage zijn het meest beschadigd.

De woordvoerster van de gemeente verwacht daarom dat de bewoners van deze woningen er niet op hoeven te rekenen dat ze deze week nog kunnen terugkeren in het complex aan de Logger.

De brandweer en de technische recherche hebben onderzoek gedaan in het appartement. Volgens een woordvoerster van de politie is het aannemelijk dat de brand is veroorzaakt door kortsluiting, omdat er in de hoek van de woonkamer veel elektrische snoeren lagen.

Zelfstandig

De gemeente Amstelveen doet onderzoek naar de woonsituatie van het 84-jarige slachtoffer die in het appartement woonde waar de brand uitbrak. ''Belangrijke vraag daarbij zal zijn: kon deze vrouw wel zelfstandig wonen?'', schrijft burgemeester Mirjam van 't Veld in een brief aan de Amstelveense gemeenteraad.

Het onderzoek richt zich onder meer op de diverse medische instanties waar de vrouw zorg en ondersteuning van kreeg. De vrouw stond op een wachtlijst voor een verzorgingshuis.