De supersnelrechter in Den Haag heeft dinsdag nog twee mannen veroordeeld voor wangedrag tijdens de jaarwisseling. De eerste straffen werden maandag al opgelegd.

De rechter bestrafte dinsdag een 22-jarige man uit Zoetermeer met vier maanden cel waarvan twee maanden voorwaardelijk omdat hij zwaar vuurwerk had gegooid naar vier agenten.

Een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats kreeg voor het lek steken van de banden bij vier auto’s 27 dagen celstraf waarvan 21 voorwaardelijk.

Beiden moeten in ieder geval binnenblijven tijdens de volgende jaarwisseling.

Forse straffen

Maandag legde de supersnelrechter forse straffen op voor het in brand steken van een auto in Den Haag en het gooien van zwaar vuurwerk naar twee agenten, eveneens in de hofstad.

''Dit bewijst dat het werkt'', zei persofficier Wouter Bos over de eerste snelrechtzittingen. ''Het is een krachtige reactie kort na de gebeurtenissen.'' Door zwaar te straffen laat de rechter volgens hem zien dat de vergrijpen inderdaad zwaarder wegen tijdens de jaarwisseling.

Het Openbaar Ministerie eist tijdens oud en nieuw fors hogere straffen. Binnen enkele dagen komen verdachten voor de rechter.