In de zoektocht naar de vermiste Noor Tore Grodem krijgt de Amsterdamse politie dinsdagavond hulp van Defensie. Met speciale sonarapparatuur zoeken zij nogmaals in het water van de Singelgracht.

Ook gaat de politie met speurhonden naar de plek in het Vondelpark waar afgelopen zondag mogelijk sporen zijn gevonden.

''We hebben al eerder gezocht bij de Singelgracht met honden en een sonarboot'', vertelde een politiewoordvoerster.

''Maar onze sonarapparatuur zoekt alleen op de bodem. Die van Defensie kan ook horizontaal in het water zoeken.'' In het water liggen woonboten en het zou kunnen zijn dat de Noor is komen vast te zitten.

Speurhonden

De stichting Simpar, een initiatief van drie oud-politiemensen die zoeken naar vermiste personen, zocht zondag in het Vondelpark. Op dezelfde plek in het water in de buurt van de Amstelveenseweg sloegen drie speurhonden onafhankelijk van elkaar aan.

De stiching heeft deze informatie overgedragen aan de politie. De plek is ongeveer 300 meter van de Paramaribostraat. De stichting heeft de telefoon van de Noor, die leeg is, hier in de buurt kunnen traceren.

De politie vraagt daarom nu mensen die in de Paramaribostraat een Samsung Galaxy S4 hebben gevonden of mogelijk meer weten over de 21-jarige man, die sinds 18 december spoorloos is, zich te melden.

Ambulance

Grodem was de betreffende nacht op stap met zijn vriend op het Rembrandtplein. Hij ging naar buiten om te pinnen en heeft nog 400 euro opgenomen. Daarna werd hij onwel en is hij behandeld door ambulancepersoneel, dat nog 150 euro bij hem aantrof.

De ambulance heeft de Noor, die te veel had gedronken, vervolgens afgezet bij zijn hotel. Daar is hij echter nooit naar binnen gegaan.