De van matchfixing verdachte Paul R. is dinsdag overgedragen aan de Duitse justitie. Dat hebben zijn advocaten bekendgemaakt.

R. wacht in Duitsland berechting wegens betrokkenheid bij grootscheepse omkoping bij voetbalwedstrijden. Hij wordt gezien als een spil in de internationale matchfixing.

In Duitsland wordt de Nederlander verdacht van omkoping en oplichting in verband met voetbalwedstrijden. Dat zou in 2008 en 2009 zijn gebeurd. R. zelf ontkent. Hij was wel actief in de gokwereld maar heeft zich naar eigen zeggen niet schuldig gemaakt aan omkooppraktijken.

Eerder op de dag bepaalde de rechter in Den Haag dat R. mag worden uitgeleverd. Zijn advocaten hadden een kort geding aangespannen om dat te voorkomen. Volgens de advocaten is ongewis wat er op korte termijn met R. gebeurt.

In Duitsland staan volgens hen geen zittingen of verhoren gepland. Duitsland heeft Nederland echter laten weten de zaak voortvarend te willen aanpakken.

Bewijs

Volgens zijn advocaat Jan Kabalt heeft de rechter carte blanche gegeven aan de Duitsers door hem te laten uitleveren zonder dat duidelijk is wat er met hem gebeurt.

Ook is niet duidelijk welk bewijs er tegen hem is. Tegen De Telegraaf heeft R. gezegd dat andere verdachten strafvermindering hebben gekregen in ruil voor een belastende verklaring.