Een vrachtwagen in de gracht van de Amsterdam Arena heeft dinsdagochtend in brand gestaan. De vrachtwagen staat in het stadion vanwege verbouwingen. 

Voor zover bekend was er niemand aanwezig toen de brand uitbrak, meldt een woordvoerder van de brandweer. De brandweer rukte met groot materieel uit en had het vuur snel onder controle.

In de Arena wordt een tribune verbouwd en nieuw kunstgras gelegd om het veld. De vrachtwagen was gevuld met kunstgras. 

Enkele rijen stoelen van de tribune in de Arena raakte beschadigd, evenals een door Ajax-supporters aangebrachte muurschildering. 

Video: korte brand vrachtwagen in Arena

Oorzaak

De brand in de ArenA is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting in een uitgebrande vrachtwagen. Dit zegt directeur Henk Markerink van het Amsterdamse stadion. Of de brand fundamentele schade heeft veroorzaakt aan het stadion, wordt volgens Markerink nog onderzocht. 

De oplevering van de verbouwing levert volgens Markerink geen vertraging op. Het kunstgras was al uitgerold. De brand heeft eveneens geen consequenties voor de eerstvolgende wedstrijd op vrijdag 16 januari (Ajax - FC Groningen). Markerink verwacht dat de materiële schade tegen die tijd hersteld is.

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto.