Een man woonachtig in Brabant heeft van de gemeente Amsterdam ten onrechte 186.000 euro overgemaakt gekregen. De man weigert het geld nu terug te betalen.

Dat schrijven onder andere AT5 en Het Parool.

De man heeft het geld op zijn rekening gekregen, omdat er met de factuur is gefraudeerd. Verdachten zouden het rekeningnummer hebben aangepast. Het ging om een nota van een afvalverwerkingsbedrijf aan een Amsterdams stadsdeel. 

De ontvanger zegt niets te maken te hebben met het veranderen van het rekeningnummer, maar heeft het geld wel al meteen uitgegeven, onder andere om schulden af te lossen.

In verband met het opnamelimiet heeft de man ook geld naar kennissen overgemaakt, zodat zij voor hem konden pinnen.

De gemeente eist nu het geld terug van de man en zijn kennissen, maar zij zeggen niets met de zaak te maken te hebben, omdat ze het geld al contant aan de Brabander zouden hebben teruggegeven.

Rechter

De gemeente Amsterdam denkt goede kans te maken bij de rechter om 186.000 euro terug te krijgen van een Brabander aan wie het bedrag ten onrechte was overgemaakt. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente zondag.

Het is niet de eerste keer dat er wat fout gaat bij betalingen door de gemeente Amsterdam. Zo werd eind 2013 een blunder gemaakt bij het overmaken van de woonkostenbijdrage aan minima. 188 miljoen euro werd uitgekeerd in plaats van 1,88 miljoen.

Aanstaande donderdag buigt de rechter zich over de zaak.

Overboeking 186.000 euro Amsterdam geen fout, maar fraude