De politie in Almere heeft 315 kilo illegaal vuurwerk in een woonhuis aangetroffen.

Dat heeft een wijkagent in de plaats woensdagochtend gemeld via Twitter. Particulieren mogen slechts maximaal 25 kilo legaal vuurwerk in huis hebben.

In een bergplaats in een flat in Uithoorn heeft de politie ongeveer 300 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. De 33-jarige eigenaar is aangehouden, meldde de politie.

Na een tip stuitten agenten op de grote hoeveelheid vuurwerk in een box van de Churchillflat in Uithoorn, ten zuiden van Amstelveen. De voorraad bestond uit flowerbeds, cobra's, vlinders en 100.000 klappers. De man verklaarde het vuurwerk voor eigen gebruik en hobby te hebben en wilde het in de oudejaarsnacht afsteken.

De verdachte zit nog vast. 

Elburg

Ook in Elburg deed de politie een grote vondst. Daar werd dinsdag 150 kilo illegaal vuurwerk gevonden in een huis aan de Hellenbeekstraat. 

Het grootste gedeelte van het vuurwerk werd in de woonkamer gevonden, waar de kinderen ook bij konden. Een klein deel lag in de schuur. De bewoner is aangehouden.

Heerlen

Ook in Heerlen, in een huis aan de Hodgestraat, vond de politie een forse hoeveelheid vuurwerk. Het gaat hier om 34 kilo illegaal, zwaar vuurwerk, zoals nitraten, mortieren en cobra's. Daar was ook nog eens zelf mee geknutseld. Twee mensen zijn aangehouden.

De politie ging na een tip langs bij het huis. Behalve het illegale vuurwerk werden er ook een taser, twee boksbeugels en zo'n 40 gram softdrugs gevonden.

Dossier Jaarwisseling