De buren van Albert Heijn XL in Tilburg mogen terug naar huis. Dat heeft de gemeente zondag bevestigd na berichtgeving van Omroep Brabant

Eerst zouden de mensen ook in de nacht van zondag op maandag ergens anders slapen, maar dat is niet meer nodig.

In het gebouw zitten behalve de supermarkt nog een paar winkels. De Albert Heijn XL en twee andere zaken gaan maandag weer open. Over de twee andere winkels in het complex is dat niet bekend.

Ongeveer vijftien woningen naast de grote supermarkt werden zaterdag ontruimd toen het dak doorboog. Dat kwam vermoedelijk door het gewicht van een dik pak sneeuw, maar er is een kans dat het te maken heeft met een recente verbouwing, aldus een woordvoerder van Ahold.

Onderzoek moet dat de komende dagen duidelijk maken. Mensen hebben zondagochtend met een hoogwerker en wat schoppen een deel van de sneeuw van het dak gehaald.

Steenbergen

In de Brabantse plaats Steenbergen stortte zaterdag het dak van een loods in door de sneeuw. In het dak zit waarschijnlijk asbest, maar door de sneeuw is die gevaarlijke stof waarschijnlijk niet verspreid. Het terrein aan de Westhavendijk is afgesloten, omdat de muren van de loods ook kunnen instorten. Het puin wordt waarschijnlijk begin januari opgeruimd.

Video: Buren AH Tilburg mogen naar huis