In een asielzoekerscentrum (azc) in Dronten zijn vrijdag, tweede kerstdag, drie leden uit één gezin zwaargewond geraakt bij een steekpartij.

Het gaat om een vader, moeder en volwassen zoon. Dat meldt de politie. Die gaat uit van huiselijk geweld na een ruzie in de relationele sfeer.

Even voor 11.00 uur gingen agenten af op een melding dat in een woning op het terrein van het azc aan de Vossemeerdijk verscheidene mensen gewond waren geraakt. De gezinsleden zijn naar twee ziekenhuizen gebracht.

De politie ziet een van de gewonden als verdachte, wie van de drie is niet gezegd. Wat precies de aanleiding was voor de ruzie en de daaropvolgende steekpartij wordt uitgezocht. Het azc Dronten telt zo'n duizend opvangplaatsen.

Overloon

De laatste tijd zijn er geregeld uitbarstingen van geweld geweest in opvangcentra, onder meer in Overloon, waar bewoners elkaar te lijf gingen met ijzeren pijpen en stokken.

Een woordvoerster benadrukte vrijdag dat de politie er op dit moment van uitgaat dat de steekpartij vrijdagochtend in Dronten het gevolg is van een ''ruzie in de relationele sfeer''.