Ali A., één van de hoofdverdachten in het Passageproces, zou woensdag in het Turkse Istanbul zijn geliquideerd. 

Dat hebben betrouwbare bronnen bevestigd, schrijft Crimesite

Volgens de website werd A. om het leven gebracht toen hij woensdagmiddag in zijn auto zat te wachten voor een stoplicht, in de wijk Maslak in het noorden van Istanbul. Op Turkse media duiken inmiddels foto's op van het lichaam van A..

A. wordt door het Openbaar Ministerie gezien als een 'grote vis' in het veelomvattende liquidatieproces Passage. A. zou onder meer bij de opdrachtgevers van de liquidatie van Kees Houtman in 2005 horen.

Het OM had bij de rechtbank levenslang geëist, maar A. werd vrijgesproken. Het hoger beroep in het megaproces loopt nog.

Bekijk beelden van de crimescene:

Fred Ros

Begin november verklaarde kroongetuige Fred Ros belastend over zijn medeverdachten Dino Soerel en A. in het liquidatieproces. 

Ros stelde dat A. opdracht gaf tot de moord op voetbalclubvoorzitter Nedim Imaç en tevens plannen liet maken om drugshandelaar Atilla Önder van het leven te beroven. 

Ook zou A. hem hebben betaald voor de moord op Amsterdamse kroegbaas Thomas van der Bijl in 2006 en zou hij dus bij de opdrachtgevers van de liquidatie van Houtman horen.

Wie spelen een rol in het Passageproces? 

Dit moet u weten om het Passageproces te kunnen volgen