De Belgische politie heeft maandagavond na een wilde achtervolging in Antwerpen een Nederlandse auto vol vuurwerk onderschept. 

In en naast de de wagen bleken 161 kilo vuurwerk en meer dan vijfhonderd vuurpijlen, waaronder een aantal zeer gevaarlijke, te liggen.

Twee Chilenen, die uit de auto waren gevlucht, werden met behulp van een helikopter in de buurt aangehouden.

De bestuurder van de auto negeerde maandagavond even voor 10.00 uur een politiecontrole in Zeeland en reed in de richting van België. De Nederlandse politie zette de achtervolging in en waarschuwde de Belgische collega's.

Luchtbal

De bestuurder van de auto negeerde maandagavond even voor tien uur een politiecontrole in Zeeland en reed in de richting van België. De Nederlandse politie zette de achtervolging in en waarschuwde de Belgische collega's. De bestuurder beging om aan de agenten te ontkomen allerlei verkeersovertredingen, maar de auto kwam naast een spoorlijn in de Antwerpse wijk Luchtbal in de modder vast te zitten. De twee Chilenen konden kort daarop worden aangehouden.

Om het vuurwerk in beslag te kunnen nemen riepen de agenten de hulp van medewerkers van gespecialiseerde diensten in. Ook werd een veiligheidszone van 50 meter ingesteld.

Vrijgelaten

Het parket liet dinsdagavond weten dat de twee Chilenen, die ontkenden iets met het vuurwerk te maken te hebben, waren vrijgelaten. Er waren te weinig aanwijzingen om de twee ''aan het bewuste voertuig'' te linken, aldus een verklaring van het parket.

Alle berichten over de jaarwisseling in ons dossier