Het treinverkeer van en naar Utrecht Centraal heeft dinsdagmiddag last van vertragingen en uitval van treinen, nadat eerder een gedeelte van de stationshal ontruimd werd, vanwege de vondst van een verdachte koffer.

Het bleek niet om een explosief te gaan, meldt de politie Utrecht aan NU.nl.

De NS meldt dat er door het incident enige vertraging ontstaat en treinen uitvallen. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van ongeveer 15 tot 30 minuten. Dat zou volgens de NS tot maximaal 19.00 uur duren. Het treinverkeer wordt opgestart. 

De onbeheerde koffer werd aangetroffen in één van de twee AH to go's aan de noordzijde van de stationshal. De politie besloot daarom het gebied in een straal van vijftig meter te ontruimen. Het Team Explosieven Verkenning (TEV) was ter plaatse om de koffer te onderzoeken.

Een aantal perrons was door de ontruiming niet bereikbaar vanuit de stationshal.

Hillegom

Ook tussen Leiden en Haarlem ondervond het treinverkeer hinder. Tussen Lisse en Hillegom reden dinsdag tot ongeveer 21.45 uur geen treinen door een ontplofte vuurwerkbom. Daardoor kwam bij station Hillegom aan het einde van de middag een lichtbak naar beneden. De schade kon na enkele uren worden hersteld.

Vanwege het onderzoek naar de toedracht werden reizigers tussen Haarlem en Voorhout tijdelijk met bussen vervoerd.

Actuele treininformatie