Patrick S., veroordeeld tot 25 jaar cel en tbs, legt zich neer bij zijn veroordeling. Zijn advocaat Tjalling van der Goot maakte dinsdag bekend dat S. de zaak niet in cassatie aan de Hoge Raad zal voorleggen. 

S. kreeg de straf in hoger beroep opgelegd wegens onder meer het doden van de 21-jarige Farida Zargar en de 43-jarige Nanda Kerklaan, conform de eis van het Openbaar Ministerie.

Spijkenisser S. heeft bekend dat hij Farida Zargar heeft gedood. Nanda Kerklaan is volgens S. door zijn toenmalige handlanger Tim S. met een ijzeren staaf van haar fiets geslagen. Beide vrouwen zijn in 2010 gedood.

In 2011 beroofden de beide mannen een Poolse man, die ernstig werd toegetakeld, eveneens met een ijzeren staaf. De Pool bracht het er levend vanaf. Tim S. is in hoger beroep veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs.

Hoger beroep

De rechtbank veroordeelde Patrick S. tot levenslang. Aanvankelijk zweeg hij en werkte hij niet mee aan enig onderzoek. In hoger beroep wijzigde hij zijn houding en liet S. zich observeren door gedragskundigen in het Pieter Baan Centrum.

S. is blij dat het hof de levenslange straf heeft omgebogen naar een straf met perspectief op terugkeer in de samenleving. Hij kan zich niet vinden in het feit dat hij is veroordeeld voor het doden van Nanda Kerklaan en ook heeft hij een andere visie op de gebeurtenissen rond de gewelddadige dood van Farida Zargar.

Volgens raadsman Van der Goot heeft S. sterk overwogen in cassatie te gaan, maar wegen de nadelen van die procedure toch niet op tegen de mogelijke voordelen. Daarbij heeft S. ook rekening gehouden met ''de belasting voor de nabestaanden van Nanda Kerklaan'', aldus Van der Goot.