Het historische centrum van Deventer leek dit weekend weer even een Engels dorpje uit de negentiende eeuw. Zo'n 125.000 bezoekers kwamen naar het Bergkwartier in de Overijsselse plaats voor het Dickens Festijn.

Dat waren er iets minder dan eerdere jaren. Volgens de organisatie komt dat deels omdat het evenement vanwege de regen iets eerder stopte. Normaal zijn het er circa 150.000.

Het publiek kon zaterdag en zondag zomaar oog in oog komen te staan met figuren uit de boeken van Charles Dickens, zoals David Copperfield, Scrooge, Pip, Nicholas Nickleby en Oliver Twist.

Bijna duizend personages uit de boeken van Dickens liepen er rond: van weeshuiskinderen en dronkaards tot deftige dames en heren.

Kerstconcert

Voorafgaand aan het 24e Dickens Festijn was er vrijdagavond een kerstconcert in Engelse stijl. Zaterdag en zondag gingen de Christmas Carol Singers van deur tot deur.

Het evenement is steevast een publiekstrekker. De Nederlandse Spoorwegen laten daarom extra lange treinen van en naar Deventer rijden.

Upload foto's van het Dickens Festival via NUfoto