De laatste vier nog niet geïdentificeerde slachtoffers van rampvlucht MH17 zijn allen Nederlanders. Deze week zijn opnieuw twee slachtoffers van rampvlucht MH17 geïdentificeerd.

Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie donderdag bekendgemaakt. 

Een van de geïdentificeerden heeft de Nederlandse nationaliteit. De nationaliteit van het niet-Nederlandse slachtoffer wordt niet bekend gemaakt, op verzoek van de ambassades van de betrokken landen. De nabestaanden van de slachtoffers zijn ingelicht.

Sinds juli is het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) bezig met de identificatie van de 298 omgekomen slachtoffers van de vliegramp met het toestel van Malaysia Airlines, in het oosten van Oekraïne. 

Vorige week werden drie slachtoffers geïdentificeerd. Eind november kwamen voor het laatst kisten met stoffelijke resten van slachtoffers aan in Nederland.

Informatie

Het is volgens het ministerie nog niet te zeggen of en wanneer de overige vier vermisten worden geïdentificeerd.

Het kan zijn dat alsnog informatie beschikbaar komt van de lichaamsdelen die al in Hilversum zijn. Maar het is ook mogelijk dat hun stoffelijke resten nog niet zijn geborgen op de rampplek in het oosten van Oekraïne.

Bij de ramp op 17 juli kwamen alle 298 inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines om het leven, onder wie 196 Nederlanders.

Dossier MH17 | Chronologie van de vliegramp