De man die dinsdagavond in de Rivierenbuurt in Amsterdam is doodgeschoten is een 25-jarige man. De man was een bekende van de politie. 

Dat meldt de politie Amsterdam woensdag.

Volgens Het Parool zou het om de 25-jarige Murat Garki gaan. De Amsterdamse krant spreekt van een in de Amsterdamse onderwereld bekende crimineel. 

Garki zou de afgelopen jaren in verband zijn gebracht met een reeks misdrijven. 

De rechtbank in Haarlem behandelt volgens Het Parool een grote afpersingszaak tegen Garki en zijn jeugdvriend Baris Önder, zoon van de Turkse beroepscrimineel Atilla Önder. Önder en Garki zaten voor deze zaak acht maanden in voorlopige hechtenis. 

Rijnstraat

Het 25-jarige slachtoffer werd dinsdagavond aangetroffen voor een café in de Rijnstraat in Amsterdam. ''Toen we daar aankwamen troffen we op de hoek van de Rijnstraat en de Uiterwaardenstraat een gewonde man aan. Hij bleek een schotwond te hebben en is op straat gereanimeerd'', zei een politiewoordvoerster.

Het slachtoffer overleed later aan zijn verwondingen. 

Video: Slachtoffer Amsterdam is bekende van politie

Grijze bestelbus

Woensdagochtend maakte de politie bekend op zoek te zijn naar een grijze bestelbus die door een getuige is gezien vlak na de dodelijke schietpartij. 

Nadat de getuige een knal hoorde, zag hij het voertuig, mogelijk een Citroën Berlingo, draaien en de Kuinderstraat inrijden. De politie onderzoekt of het busje iets met de liquidatie te maken heeft.

Lees ook: Overzicht liquidaties en liquidatiepogingen