Tijdens een vechtpartij bij de daklozenopvang van het Leger des Heils in Maastricht is zaterdagochtend een man om het leven gekomen.

Volgens de politie brak de vechtpartij rond 8.30 uur op straat uit bij de opvang van het Leger aan de de Statensingel. Dat is midden in een woonwijk.

Het slachtoffer liep dusdanige verwondingen op, dat reanimatie niet meer baatte en hij is overleden. Waarover de twee mannen het aan de stok kregen, is niet bekend. De politie probeert een antwoord op die vraag te krijgen. De opvang wordt de komende dagen extra beveiligd.

Volgens het Leger des Heils waren verdachte en slachtoffer beiden cliënt bij de opvang. Directeur Hans Martin Don van het Leger des Heils Limburg en Brabant noemde het voorval ''afschuwelijk''. De verdachte zat pas zeer kort bij de opvang, het slachtoffer al enige tijd, zei hij.

Stress

Bij het Leger des Heils in Maastricht worden tussen de 35 en 40 mensen opgevangen. ''Bij de dag- en nachtopvang komen verschillende mensen met een verschillende achtergrond en uiteenlopende problemen binnen'', zei Don zaterdag.

''Als dan iemand erg onrustig is, ontstaat er gelijk stress. Maar wat hier gebeurde is echt heel erg afschuwelijk'', aldus een aangeslagen directeur. Over de toedracht en het motief van de verdachte kon hij niks zeggen. ''Mensen hier in de opvang worden gehoord als getuigen.''