Twee mannen die in september werden aangehouden voor betrokkenheid bij de verdwijning van en moord op de 27-jarige Belg Jelle Leemans komen vrij. 

Er is op dit moment onvoldoende bewijs om hun zaken voor de rechter te brengen, maakte het Openbaar Ministerie vrijdag bekend. De mannen uit Rijsbergen en Roosendaal blijven wel verdachte.

De verdachten hebben drie maanden in strenge beperkingen vastgezeten en de eerste openbare behandeling van hun strafzaak stond maandag gepland.

Jelle Leemans had op de dag van zijn verdwijning meer dan een jaar geleden waarschijnlijk een afspraak over een drugsdeal met hoofdverdachte Eduard F. Maar wat er daarna is gebeurd, is niet duidelijk. De politie vreest dat de Belg niet meer leeft, maar een lijk is nooit gevonden.

Onvoldoende bewijs

In september werd Eduard F. samen met een verdachte uit Roosendaal opgepakt voor de moord op Jelle Leemans. Zij werden vrijdag vrijgelaten omdat er op dit moment onvoldoende bewijs is. De eerste openbare zitting in hun strafzaak die voor maandag stond gepland, gaat niet door. Het duo blijft wel verdacht.

Hun advocaten Henk van Asselt en Barry van de Luijtgaarden hadden een vrijlating wel zien aankomen maar niet op initiatief van het OM, reageerden ze vrijdag.

Niet opgehelderd

John Wassink werd op 28 juli dood en verpakt in plastic gevonden in het Markkanaal bij Breda. Hij was een paar dagen eerder doodgeschoten in de woonwagen op zijn autobedrijf in Roosendaal. Zijn dood is tot dusver ook niet opgehelderd.

De nabestaanden van Wassink waren vrijdag nog niet op de hoogte van de verdenking. Het OM in Breda geeft geen enkele toelichting.