Motorclub No Surrender moet een horecavergunning aanvragen voor het hoofdkwartier in Zundert.

De rechter in Breda heeft dat vrijdag bepaald in een zaak die de motorclub aanspande tegen dreigende dwangsommen van de gemeente. Een vergunning is vereist omdat een clubhuis volgens de regels van de gemeente altijd een horecabedrijf is, aldus de uitspraak

De motorclub ontkent dat het hoofdkwartier een horecagelegenheid is. Het clubhuis is twee avonden per week geopend en er zijn dan hooguit vijftig leden.

Er wordt geen drank verkocht, zegt voorman Klaas Otto van No Surrender. De rechter zegt dat het niet uitmaakt of er alcohol wordt verstrekt of verkocht.

Clubhuis

Het gebouw in Zundert dient al jaren als motorclubhuis. Burgemeester Leny Poppe kondigde vrijdag meteen aan dat ze gaat controleren of het pand wordt gebruikt als clubhuis.

Het is onduidelijk of No Surrender een vergunning gaat aanvragen. De burgemeester zegt een eventuele aanvraag te behandelen als elke andere.

Klaas Otto laat weten dat de clubavond vrijdagavond niet doorgaat en dat hij de ontwikkelingen afwacht. Zijn advocaat kondigde aan dat hij de zaak wil uitvechten in een bodemprocedure.