De A2 is woensdagavond door twee verschillende ongevallen met vrachtwagens dicht tussen Gronsveld en Maastricht en tussen Eindhoven en Maastricht.

Dat meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

Bij het eerste ongeval bij Gronsveld botsten vier vrachtwagens bovenop elkaar. De chauffeur van een van de trucks raakte bekneld en is overleden, zo meldt de politie.

De snelweg blijft bij Gronsveld volgens Rijkswaterstaat tot 5.00 uur donderdagochtend dicht. Er worden schermen geplaatst, zodat automobilisten op de andere rijbaan (Maastricht richting België) niet worden afgeleid.

Verkeer vanuit België wordt geadviseerd om te rijden via Hasselt en Genk. Bij Maastricht wordt het verkeer omgeleid. Vanuit de grens bij Eijsden richting Maastricht groeit een kilometerslange file.

Video: Trucker overleden door ongeval op A2

Best

Later werd de A2 ook afgesloten tussen Eindhoven en Maastricht na een ongeval bij Best. Een vrachtwagen kantelde en kwam daardoor overdwars op het wegdek te liggen. Hoe lang deze tweede opstopping gaat duren, is nog niet bekend.

Op de A73 tussen Maasbracht en Nijmegen botste bij Cuijk een auto op een loslopend paard. Het dier was even daarvoor uit een wei ontsnapt. Het paard is overleden.

Bekijk de actuele situatie op de weg