De fractievoorzitters in de Maastrichtse gemeenteraad hebben woensdagavond ruim een uur lang met Hoes gepraat over nieuwe ophef die rondom hem is ontstaan. 

Het gaat om publicaties van een chatgesprek op de website van een 20-jarige man, meldde L1 eerder woensdag.

De man publiceerde op zijn site gedeeltes uit gesprekken die hij naar eigen zeggen met de burgemeester had via berichtenservice Whatsapp. In de conversatie zijn onder meer foto's te zien met fragmenten uit de agenda van Hoes.

"Iets wat privé was, is nu publiek geworden", zei fractievoorzitter Frans Bastiaens van de PvdA namens alle fracties. Hij noemt dit "pijnlijk" en wil er niet meer over zeggen.

Een woordvoerster van burgemeester Hoes noemde het gebeurde een privékwestie en wilde verder geen mededelingen doen.

Beterschap

De VVD'er kwam vorig jaar ook al in de problemen, nadat hij gefotografeerd werd terwijl hij een 24-jarige man zoende. Hoes was toen nog getrouwd met televisiepresentator Albert Verlinde. Ook zou de burgemeester met ontbloot bovenlijf te vinden zijn geweest op de datingapp Grindr.

Uiteindelijk oordeelde de gemeenteraad dat zijn optreden "een burgemeester onwaardig was", maar dat Hoes wel mocht aanblijven.

Deze beloofde beterschap. "Mochten er in de toekomst nog feiten naar boven komen die aantoonbare schade opleveren voor het ambt van de burgemeester, dan heeft dit consequenties", waarschuwden een aantal partijen.

Hoes en Verlinde zijn inmiddels gescheiden.

Video: 'Raad wil opheldering van Onno Hoes'