Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie willen de familie van de Amersfoortse vrouwen Kris Kremers en Lisanne Froon helpen, als zij behoefte hebben om nog eens te gaan zoeken in Panama. 

Beide vrouwen kwamen daar om het leven, maar hoe dat is gebeurd, is niet duidelijk. De vrouwen verdwenen op 1 april. Maanden later werden in de jungle wat spullen en botresten van de vrouwen gevonden. EenVandaag zendt woensdagavond een reportage over de zaak uit. 

De ouders van Froon hebben hun dochter ondertussen begraven. Het onderzoek op de botresten van Kremers in Panama is nog niet klaar. Als het dossier in Panama is afgerond, wil justitie de ouders bijstaan in het laten vertalen en napluizen van alle papieren.

''Wij beschikken over meer kennis en ervaring daarmee. Wij kunnen ze helpen vragen juist te formuleren. En misschien ook vaststellen dat bepaalde zaken onvoldoende goed zijn uitgezocht. Met name de ouders van Kremers willen dan nogmaals gaan zoeken'', aldus een woordvoerster van het OM.

De ouders van Kremers hopen in de jungle meer resten van hun dochter te vinden dat de twee kleine botdelen die nu zijn gevonden.