De stroomstoring die woensdagmorgen het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) trof, is verholpen. Rond half drie had het hele complex weer stroom.

De afdelingen verloskunde, radiologie, spoedeisende hulp en de operatiekamers, die gesloten werden wegens de storing, zijn weer open. Dat heeft een woordvoerster van het ziekenhuis woensdagmiddag gezegd.

Twee patiënten zijn uit voorzorg naar het nabije academische ziekenhuis Radboudumc gebracht. Daar werden ook nieuwe patiënten voor de gesloten afdelingen opgevangen.

Operaties die al aan de gang waren toen de stroom uitviel, zijn zonder problemen afgemaakt. Sommige uitgestelde operaties hebben later woensdag nog plaats. Andere operaties zijn verplaatst naar een andere datum. Patiënten krijgen daarvan persoonlijk bericht, aldus het CWZ.

Noodaggregaat

Patiënten op verpleegafdelingen hebben volgens haar nauwelijks iets van de grote storing gemerkt, omdat het noodaggregaat van het ziekenhuis de stroomvoorziening overnam.

De stroomstoring is veroorzaakt door een defect in de interne stroomvoorziening. Eerder werd gedacht dat de stroom was uitgevallen door werk buiten het ziekenhuis. De directie van het CWZ is blij dat de meeste zorg gewoon door kon gaan ondanks de urenlange storing.

''Het crisisplan heeft prima gewerkt'', aldus het ziekenhuis.