Een veertig meter hoge hijskraan in Beverwijk die woensdagmiddag dreigde om te vallen nadat een kabel van de kraan brak, is zoveel mogelijk gedemonteerd. Acht appartementen zijn ontruimd. 

Dat bevestigt de brandweer in gesprek met NU.nl. De Plantage, Florastraat en de Pieter Verhagenlaan zijn afgezet. Zeven bewoners zijn opgevangen in een wijkcentrum en krijgen daar een warme maaltijd. 

De brandweer is in de middag uitgerukt met groot materieel en hulpdiensten zijn bij de bouwplaats aanwezig. Met drie kranen wordt geprobeerd om de instabiele kraan in fases "in te pakken". "De kraan staat wat ons betreft nog altijd niet stabiel genoeg om te zeggen dat de situatie veilig is", stelt de woordvoerder van de brandweer. 

Rond het middaguur ging er bij bouwwerkzaamheden iets mis, toen een van de twee kabels van de kraan brak. Het is niet duidelijk hoe dit kon gebeuren.

Specialisten kwamen naar de bouwplaats om de kraan zoveel mogelijk te demonteren. Rond 20.00 uur werd het sein veilig gegeven en konden bewoners weer naar huis.