Een slachtoffer van de steekpartij in een supermarkt in Zwolle dinsdagavond, is woensdagnacht overleden. Het gaan om een 54-jarige straatmuzikant. Een zeventienjarige verdachte is aangehouden.

Dat meldt de politie. 

Het slachtoffer maakte muziek voor de winkel waar de steekpartij plaatsvond. Het incident gebeurde dinsdagavond rond 19.30 uur aan de Dobbe.

Een andere man van 57 jaar uit Zwolle raakte ernstig gewond. Zijn toestand is volgens het ziekenhuis stabiel.

Video: Slachtoffer steekpartij overleden

Dolleman

Een zeventienjarige verdachte is dinsdag door omstanders aangehouden voor de deur van de supermarkt. De jongen zou zomaar hebben ingestoken op de muzikant. Daarna rende hij als een dolleman de supermarkt binnen.

De 57-jarige man probeerde hem af te weren met zijn winkelwagentje, maar viel daardoor zelf. Andere klanten wisten hem te overmeesteren. De jongen is aan de politie overgedragen. Volgens de politie waren veel mensen getuige van de steekpartij.

De algemeen directeur van supermarktketen Jumbo, de supermarkt waar de steekpartij voor de deur gebeurde, is woensdag naar Zwolle gegaan om het personeel te steunen. In een korte verklaring zei hij dat "Jumbo geschrokken is van deze vreselijke gebeurtenis''.

Ontdaan

Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle bracht meteen na het incident een bezoek aan de supermarkt. ''Ik heb met name even met de getuigen gesproken, want er waren nogal wat mensen die alles hebben gezien. Ze waren erg ontdaan door de gebeurtenis'', zei hij.

De gemeente Zwolle en de politie hebben nazorg geregeld voor ooggetuigen van het incident. De politie vraagt klanten die direct naar huis zijn gegaan om zich alsnog te melden.