Een man is dinsdagavond onwel geworden door het mogelijk gebruik van verkeerde drugs.

Dat meldt RTV NH.

Om 23.45 uur werd de man onwel in de Paleisstraat, hij liep vervolgens een café in voor hulp. Omstanders stellen dat de man drugs had gebruikt. 

Het slachtoffer is geholpen door ambulancepersoneel en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Het staat nog niet vast of de man ook witte heroïne heeft gebruikt. "De man had niets van drugs bij zich, daarom wachten we nu op bloedonderzoek", stelt de politie.

De laatste maanden zijn er drie Britse toeristen overleden en meerdere mensen onwel geworden door verkeerde drugs. Gebruikers verwachten dat zij cocaïne kopen, terwijl het eigenlijk witte heroïne is.

Campagne

Op de website van de Britse overheid is het reisadvies voor Nederland aangepast na de drugsincidenten. Daar is te lezen dat Amsterdam een campagne is begonnen om toeristen te waarschuwen voor de verkoop van de drugs. Daarbij staat onder meer een verwijzing naar de website van de GGD in de hoofdstad.

Toeristen worden in de stad op diverse manieren gewaarschuwd voor de drug, onder meer via grote matrixborden, tekstkarren, posters en folders. Ook is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor tips over de dealer die de heroïne verkoopt als coke.