Het doodschieten van zowel Mohammed Alarasi als Samir Jabli had niet mogen gebeuren. Dit gevoel leeft bij de familie van Alarasi. 

Alarasi werd in januari in Amersfoort doodgeschoten, mogelijk vanwege een vergissing. Dat heeft advocaat Jillis Roelse woensdag namens de familie gezegd.

De bij de politie bekende Jabli van 38 jaar werd in de nacht van zondag op maandag in Amersfoort geliquideerd. Dit voelt voor de familie van Alarasi als de bevestiging dat in januari waarschijnlijk niet hun zoon, maar Jabli het eigenlijke doelwit was. 

Na de dood van de 22-jarige Mohammed kreeg zijn familie signalen die in die richting wezen. Ze zijn daarmee naar de politie gegaan.

Dat Jabli nu desondanks is geliquideerd, is daarom ''een dreun in het gezicht'', staat in een verklaring die door advocaat Roelse is verspreid.

Vergissing

De ouders, broers en zussen denken nog steeds dat hun zoon en broer het slachtoffer moet zijn geweest van een enorme vergissing. ''Mohammed had geen enkele binding met zware criminaliteit en met niemand een conflict'', aldus de familie.
 
Ze roepen iedereen op die informatie heeft zich te melden bij de recherche. ''Het niet weten wat er precies is gebeurd en het waarom, is onmetelijk zwaar'', laten ze weten.

Aandacht

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de liquidatie van Jabli, die volgens zijn advocaat al langer vreesde voor zijn veiligheid.

Jabli dacht zelf dat hij eerder dit jaar was ontsnapt aan een aanslag. Hij werd doodgeschoten bij het huis van zijn ouders in de Hendrick de Keyserlaan in Amersfoort.