De Hoge Raad laat nader onderzoek doen in de 'showbizzmoord' uit 1981 waar Martien Hunnik voor is veroordeeld. 

Dat gebeurt voordat een definitieve beslissing valt over een mogelijke herziening van de zaak. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag bekendgemaakt.

Het onderzoek gaat zich onder meer richten op de vraag of Hunnik destijds een stoornis had of een gebrekkige geestelijke ontwikkeling, die mogelijk zijn bekentenis heeft beïnvloed.

Hunnik is op basis van zijn verklaringen als dader aangemerkt. De bekentenis die hij in januari 1983 deed, trok hij in april van dat jaar weer in. Sindsdien heeft hij volgehouden onschuldig te zijn.

Twijfel

Het OM twijfelt aan schuld van Hunnik, omdat zijn bekentenis ''hiaten en onvolkomenheden'' bevat. Hunnik zelf strijdt al jaren voor de heropening van de zaak. Hij werd in 1984 veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en tbs voor doodslag op de platenproducer. Hij bracht bijna acht jaar in de cel en onder behandeling door.

Van de Laar werd op 10 november 1981 met een schotwond in zijn hoofd gevonden in zijn woning in Hilversum. Hij overleed drie dagen later.

Van de Laar was platenproducer van bekende namen als Babe, Luv, Corry Konings en Benny Neyman. De moord op de flamboyante platenbaas was een schok voor de Nederlandse artiestenwereld.