Een stoffelijk overschot dat in 2010 was gevonden in de duinen van het Vlaamse Zeebrugge, is na vier jaar geïdentificeerd.

Het blijkt te gaan om een Bulgaarse vrouw, die tot haar dood illegaal in Rotterdam woonde. Ze was 26 toen ze stierf. Dat meldt de Belgische Federale Gerechtelijke Politie dinsdag.

De vrouw kon worden geïdentificeerd door haar DNA-materiaal te vergelijken met dat van familie. Eerder was haar gezicht gereconstrueerd, maar dat leidde niet tot herkenning.

Het slachtoffer heette Milena Raitsjeva en ze zou tussen 2006 en 2010 in Nederland hebben gewoond. De Belgische politie is op zoek naar een andere Bulgaarse vrouw, een vriendin van het slachtoffer, die mogelijk in Nederland verblijft.

Spelende kinderen vonden het lichaam van de vrouw in de duinen, begraven onder het zand. Uit het onderzoek was al gebleken dat zij op die plek is overleden. Ze is gestikt, maar het is niet bekend waardoor. Voor zover bekend is nog niemand opgepakt voor haar dood.

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde in oktober 2012 aandacht aan de vondst. De Vlaamse politie zocht zo contact met Nederlandse vakantiegangers die in de zomer van 2010 in de Belgische badplaats verbleven. In die tijd waren er meerdere festivals in Zeebrugge, over de grens bij Zeeuws-Vlaanderen. De uitzending leidde tot tientallen tips.